Aktuella kurser 2020

Aktuella kurser på Häverö BK 2020


Även om kurserna är fulla, kan du anmäla dig som reserv. (Anmäl då via intresse anmälan formuläret. ) Klubbens bankgiro: 598-4547.

En Hundkurs på Häverö BK kostar normalt 1000kr inkl. fika. Normalkurser är de kurser som normalt har 6 kurstillfällen, och inget annat är angivet. Nya priset gäller från februari 2020. För samtliga kurser som hålls av HBKs egna instruktörer gäller ungdomsrabatt upp tom 25 år får 200 kr rabatt.

Coronaläget har tyvärr gjort att många kurser ställs in, och de kurser som genomförs sker utomhus med avstånd med max 10 personer på klubben.Nybörjarklass–fortsättning i Rallylydnad

Rallylydnad innebär att man lär in olika moment med sin hund, sen följer man en bana med skyltar där det står vilket moment som skall utföras. En jätterolig sport som sätter fokus på kontakt och samarbete.

Kursstart: Torsdag den 16 april kl 19.00-21.15

Kursen kommer innehålla både teori inomhus och praktiska övningar utomhus. Första tillfället kommer vi börja inne i klubbstugan och det kommer vara fokus på teori, men vi kommer även hinna börja träna med hundarna!

  • Första tillfället ska du ha med dig vaccinationsintyg för din hund.
  • Kursavgiften skall betalas när välkomstbrevet skickas via mail.
  • Ta med gott godis, som din hund verkligen tycker om samt leksaker gärna olika varianter, vatten, vattenskål, vanligt koppel inte Flexi!

Kurstillfällen:
Torsdagar
16, 23 april
7, 14, 28 maj (plus ett ytterligare tillfälle)

Tid:
19.00-21.15

Kursledare:
Carola Hag
0707-966331

Kostnad: 1000 kr ink fika. Är du max 25 år får du 200 kr rabatt.Du måste vara medlem i HBK.

Du är olycksfallsförsäkrad på kursen men inte din hund, det finns inget krav från SBK om att hundarna skall vara försäkrade men det tycker vi att alla hundar bör vara.

Välkommen önskar Carola.

Kurskod vid betalning: RallyVT20
Betalas till HBKs BG-konto 598-4547. Eller via Swich 123 363 5000Helgkurs i specialsök med röd kong INSTÄLLT

Kursen är en ”prova på” och fokus kommer att ligga på markeringsövningar. Kursen innehåller både teori och praktik i ämnen som inlärning av beteenden.

Kursen vänder sig till alla som vill utforska om kongsök är något för mig och min hund. Självklart är det bra om man har förkunskaper och man kommer att ha nytta av kursen även om man söker efter annat än kong.

Instruktör: Thomas Gutenlöv, tjänstehundsinstruktör

Ta chansen! Häverö BK medlemmar har förtur.

Sund med Hund INSTÄLLT

Cirkelträning med hund på Grön Nivå!
Kursen riktar sig till dig som gillar aktivering tillsammans med din hund!
Här ger vi dig och din hund möjlighet till fysisk träning med övningar och utmaningar som stärker er fysik, förbättrar er relation och ert samarbete.

Datum:


Tider:


Kursen är på 6 tillfällen och kostar 1100:- + medlemskap.

Instruktör:
Cert. Friskvårdsinstruktör Nina AnderssonCirkelträning på Grön Nivå passar alla under förutsättning att du och hunden är friska. Inga förkunskaper krävs.

Vi tränar mot Diplomering det sista kurstillfället!

kurskod:SMH20Grundkurs i specialsök med röd kong INSTÄLLT

Kursen är en grundkurs  och syftet är att föraren ska få förståelse för hur en hund lär sig beteenden och skapa förutsättningar för att ekipaget ska kunna tävla i specialsök med röd kong. 

Kursen riktar sig först och främst till de som har för avsikt att tävla i specialsök/kongsök men även till instruktörer inom SBK och de som har för avsikt att fördjupa sig i hundens beteende & inlärning.

Kursledare: Thomas Gutenlöv, tjänstehundsinstruktör

Kursen kostar 5500 kr och anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas inte men platsen får överlåtas. Medlemmar inom Häverö BK och Roslagens BK har företräde.
Agility–nybörjare

Kommer gå enligt planen och sker helt utomhus och med max 10 personer. Vi håller avstånd och stannar hemma vid sjukdom.

Agility är en tävlingssport där det gäller att ta sig igenom en hinderbana så fort som möjligt och felfritt. Agility är också en fantastisk aktivering för hunden, samtidigt som den stärker och utvecklar samarbete och relation mellan dig och din hund.

På kursen går vi igenom grunderna och du får lära dig alla hindren. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

Måndagar med start 20/4. 6 tillfällen. Tid: 19.00-21.15

Instruktör: Ingrid Andersson

Pris:1000 kr inkl. fika+ medlemskap Häverö BK eller för ungdomar under 25 år i Sveriges Hundungdom. Ungdomsrabatt upp tom 25år.

Kurskod:AG20Agility– fortsättning INSTÄLLD

På kursen börjar vi med enklare ”handling” det vill säga hur du styr hunden på agilitybanan. Vi går också igenom slalom och kontaktfält. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

Instruktör: Pernilla Teurnberg

Pris:1000 kr inkl. fika+ medlemskap Häverö BK eller för ungdomar under 25 år i Sveriges Hundungdom. Ungdomsrabatt upp tom 25år.

Kurskod:AGF20Valpkurs ”Bäst-Var-Dag” 

6 st torsdagar från 27/2 till 2/4, 19.00-21.15

Skapa goda vanor, Hantering, Vänta, Inkallning, Gå fint i koppel o lite Nosövningar.

Instruktör: Ingrid Andersson

1000 kr inkl boken Bäst Var Dag. Kurskod:VK3Vardagslydnad

Gå en kurs med din bästa vän!

Start måndag 9/3. Kommande datum är 16/3  23/3  30/3  6/4  13/4.

Tider: 18.30-20.45

  • Skapa bra kontakt med din hund.
  • Följ övningar
  • Hundmöten.
  • Nosövningar

Instruktör: Åsa Olsson

Pris:1000 kr inkl. fika+ medlemskap Häverö BK eller för ungdomar under 25 år i Sveriges Hundungdom. Ungdomsrabatt upp tom 25år.

Kurskod:VL20Vilken kurs skulle du vilja gå?

Vardagslydnad, agility- nybörjare, agility- fortsättning, agility-tävling, lydnad, rallylydnad, spår? eller något annat? Lämna gärna en intresseanmälan!


Anmälan till kurs 

Observera att sista anmälningsdag för kurser är 2 veckor innan kursstart om inget annat anges. Anmälan är giltig först när kursen är betalad.

Inställda kurser

De flesta kurser startar med minst 4 deltagare. Om kursen skulle bli inställd får man naturligtvis pengarna tillbaka. För att komma till anmälan klicka på länken  » Anmälan 

Betalning

Kursavgiften betalas in på bankgiro 598-4547, om inget annat angivits. 

Följ oss på Facebook

Följs oss även på Facebook  www.facebook.com/haverobk/ Vi uppdaterar kommande kurser och andra hundevent som Häverö BK arrangerar.

UNDOMSRABATT

Ungdomar medlemmar i Sveriges Hundungdom får 200 kr rabatt på kurspriset. Ungdomar får denna rabatt på kurser som hålls av klubbens egna instruktörer. Priset på kurser med inhyrd instruktör är inte rabatterat.

Share