Rallylydnad

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden som har en viss vardagslydnad.

Glädje och Kontakt för alla!

Grenen bygger på kontakt, glädje och samarbete och har inget med rallyfart att göra. Namnet har ett helt annat ursprung.

Rallylydnad är inte så fysiskt krävande, vilket gör att det även passar för människor och hundar som inte kan röra sig så aktivt. Bland utövarna finns både rullstolsburna och synskadade.

Rallylydnad har många utövare i Sverige.

Erfarenhet visar att en hund som har en uppgift och får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare.

Du och hunden följer en bana med skyltar på marken. Vid varje skylt ska ni utföra det momentet som skylten säger. Momenten ska utföras med en glad och positiv hund, som är både lydig, följsam och samarbetsvillig.

Rallylydnadskurs på Häverö BK

Om du vill lära dig rallylydnad föreslår vi att du tittar på vår kurssida. Efter genomgången kurs, kan du ansluta till någon av våra träningsgrupper.

Träning

Läs mer under menyn Träningar.

Rallylydnad innehåller många moment!

Tävla Rallylydnad på Häverö BK

Några gånger per år har vi träningstävlingar på klubben. De officiella tävlingarna hittar du på SBK-Tävling. Häverö BK anordnar regelbundet officiella tävlingar.

Inbjudan KM 2019 Häverö BK

För att delta i KM ska du tävla för HBK- och vara medlem.

Vi utser årets Rallylydnadsekipage 2019 på HBK

Regler årets Rallylydnadsekipage