NoseWork

Nosework/specialsök
NoseWork kan definieras som att föraren lär sin hund att söka, hitta och markera en specifik doftetikett i olika miljöer. I NoseWork arbetar vi med tre dofter. Först eukalyptus och sen lagerblad och slutligen lavendel.  NoseWork är för alla som vill aktivera sin hund med hjälp av dess luktsinne. Man kan antingen träna enbart för aktivering eller för tävling.
Kurser
Häverö erbjuder kurser i NoseWork med eukalyptus som doft. Det innebär att vi lär ut hur man tränar sin hund att söka, hitta och markera doften eukalyptus. Vi lär hunden att söka både inomhus och utomhus och på fordon och behållare. Alla grundkurser kan avslutas med ett inofficiellt doftprov (om förarna vill) för att se om hunden har lärt sig identifiera doften samt att föraren kan läsa sin hund.
Träna NoseWork på Häverö BK
Klubben har en aktiv träningsgrupp där alla medlemmar med grundläggande kunskaper i NoseWork är välkomna. Deltagarna i träningsgruppen tar ett gemensamt ansvar för att ordna träningstillfällen
Årets NoseWork-ekipage Häverö BK 2018
Priset är ett vandringspris och ska stimulera till deltagande i officiella NoseWork tävlingar TSM, tävling i samtliga moment samt TEM tävling i enskilt moment. Föraren ska vara aktiv medlem i Häverö BK. När samma ekipage har vunnit vandringspriset tre gånger tillfaller priset föraren.
För att delta i tävlingen om årets NW-ekipage  klicka här >>>Årets NoseWork Ekipage 2018
Utskottsansvarig: Birgitta Melin