Agility

img_5262w
I agility skall hunden klara av en hinderbana på kortast möjliga tid utan hinderfel eller vägringar.
Det gäller för förare och hund att ha en god kommunikation, så att föraren kan styra hunden rätt väg i banan.
Man får ropa, klappa, tjoa och peka så mycket man vill för att få hunden att hitta den ibland krångliga vägen till rätt hinder. Det viktigaste är att hund och förare förstår varandra.
Ett steg för mycket från föraren, en liten vridning av överkroppen eller ett kommando som kommer aningen för sent eller för tidigt räcker för att hunden ska ta fel hinder och därmed blir diskvalificerad.
Ett lopp går så snabbt att man inte har någon betänketid.
Utskottsansvarig: Ingrid Andersson

Olika klasser

I agility tävlar man i fem olika storleksklasser:
Extra Small – hundar under 28 cm.
Small – hundar under 35 cm.
Medium – hundar vars mankhöjd är 35 cm och över men under 43 cm
Large – hundar vars mankhöjd är 43 cm och över men under 50 cm
Extra large – hundar vars mankhöjd är 43 cm och därutöver.
Det finns två olika sorters agilitylopp – hoppklass och agilityklass. För att få starta i en agilitytävling måste hunden vara minst 18 månader.

 

 

Kurser

Våra aktuella kurser hittar du på kurssidan här>>>.
Nybörjarkurs – För hundar som fyllt ett år. Du får lära dig vilka hinder som ingår och hur du lär din hund att ta dessa på ett effektivt och säkert sätt.
Fortsättningskurs – För hundar som gått nybörjarkursen. Här fokuserar vi på handling, hur du lotsar din hund runt agilitybanan.
Tävlingskurs – Vidare mot tävlingsstart. För dig som gått nybörjar- och fortsättningskurs och vill träna vidare för att komma igång och tävla.
3220
Hör gärna av er om önskemål på kurser eller andra agilityaktiviteter.
Klubben har just nu aktiva 6 agilityinstruktörer  Ingrid Andersson, Pernilla Teurberg,  Kjell Pettersson, Yvonne Ahlin och  Anna Disenmark

ÅRETS AGLITYEKIPAGE 2018 

Du som tävlar för HBK har chans att via dina resultat från årets tävlingar erövra titeln årets agilityekipage på HBK. Klicka här för att komma till reglerna >>> regler för årets agilityekipage 2018

”Man får gärna skicka namn på hund och förare samt hundens reg.nr eller tävlingslicens nr, så räknar jag ut ekipagens poäng!”  pteurnberg@gmail.com

 

Träning

Läs mer under Träna agility här>>>

Share